Blogger Templates

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, 22 August 2011

PeReMpUaN

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. so,lelaki kena la tahu..perempuan ni hatinye lembut bak sutera walaupon hatinya keras macam batu..so,jom baca!

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 
===>saya setuju

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 
===>saya setuju

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 
===>betul sesangat

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 
===>saya ad awak je...xde kwn lelaki laen

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 
===>malu tersipu2

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 
===>wat selamber je

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja
===>erk...

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 
===>mgkn...

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 
===>betullll...

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 
===>sensitip okey...

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 
===>takowt....

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 
===>pengalaman...hehehehe

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 
===>senyuman awk plg mns...

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 
===>blh la...

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 
===>betul...

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 
===>usaha lagik...

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 
===>better listen first...

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  
===>then,,,can u be my hubby???huhuhu

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta
===>perlu ke??

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yangberdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 
===>cinta zaman sklh dlu....hehehe

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 
===>forget the past...onkey!!!

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
===>opkos... 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa&lalui. 
===>yes!!!

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawanmereka yang paling cantik. 
===>away from me..

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 
===>agree...

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 
===>aiyaaa...smua org mau la....

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 
===>not for me...

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu. 
===>boleh la...

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 
===>dia x mcm 2 la...but still love him...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaandicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 
===>xsemestinya....

0 comments: